Mar de Envero: Unelmia rakentamassa


vineyard and a winemaker
Viinintekijä Manyo Moreira

Manyo Moreira on surffari, joka rakastaa viinien lisäksi leiväntekoa. Enologiksi valmistuttuaan Manyo työskenteli useissa projekteissa eri puolilla Espanjaa. Vuonna 2007 Manyo muutti takaisin kotiseudulleen Galiciaan ja perusti Mar de Enveron. Manyon aloitti viininteon vuokratiloissa, Salnésin laaksossa Rias Baixasissa. Manyo on halunnut ylläpitää Galicialaisia perinteitä ostaen rypäleensä lähiseudun pienviljelijöiltä. Näin Manyo sanoo tukevansa paikallista elinkeinoa ja estävänsä omalta osaltaan maaseutujen autioitumista. Mar de Enveron vuosituotanto on 60 000 pulloa ja viljellyt lajikkeet ovat albariño, sousón, brancellao ja caiño tinto. Vuonna 2019 Manyo aloitti oman viinimönsä rakennusprojektin, jonka yhteyteen istutetaan myös omat viinitarhat.


Tutustu tuottajan viineihin