top of page

Masaveu Bodegas ja maailman paras jääsiideri



Esteban Blasco on maatilatalouden insinööri, joka vastaa Valverán -jääsiiderin teosta Asturiassa. Työskenneltyään aiemmin vuosia Bierzon alueella viinintekijänä, Esteban siirtyi vuonna 2007 Masaveulle kehittämään Valveránin tuotantoa. Llagares Valveránin tila sijaitsee Sariegossa, keskellä Asturiaksen siiderituotannon sydänmaita. 55 hehtaarin mailla kasvaa 30 000 omenapuuta paikallisista lajikkeista (Raxao, Durona de Tresali​, Verdialona, De la Riega, Fuentes), joista Valverán -jääsiideri valmistetaan. Vuonna 2006 Masaveu alkoi tutkia Kanadalaista jääsiiderin valmistusta ja pitkän tutkimustyön tuloksena kehitti vuonna 2014 jäädytysmenetelmän, jota Valverán siiderin valmistuksessa nykyään käytetään. Valveránin vuosituotanto on 18 000 pulloa.


Tutustu tuottajan viineihin



bottom of page