top of page

Silice Viticultores kasvattaa viinejä ääriolosuhteissa


Silice Viticuktores vineyard in the canyon of river Sil
Silicen maasturi on yksi harvoista autoista, joka selviää haasteellisessa maastossa tarhoille saakka

Vuonna 2013 lapsuuden ystävykset Carlos Rodriguez ja Fredi Torres istuivat iltaa Galician rantakaupungissa Vigossa puhuen lempiaiheestaan, viinistä. Keskustelujen voisi sanoa olleen hedelmällisiä, sillä ne johtivat Silice Viticultoresin perustamiseen vielä samana vuonna yhdessä Carloksen veljen, Juan Rodriguezin kanssa Ribeira Sacraan. Carlos ja hänen veljensä Juan kunnostivat vanhempiensa Soberin kylässä sijaitsevan talon viinimöksi yhdessä Fredin kanssa.


Silicellä on yhteensä kahdeksan hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat haasteellisissa olosuhteissa Sil-joen kanjonin rantatörmillä Amandin ala-alueella ja monet niistä ovatkin Viticultura Heroica -palstoja. Äärimmäisistä olosuhteista kertoo jotakin se, että monille palstoille ei pääse autolla. Tarhan työt sadonkorjuu mukaan lukien tehdään käsin ja painavia koreja täytyy kantaa pitkiäkin matkoja vuorenrinnettä ylös. Joillakin rinteillä on jopa kivivyöryvaara.


Viticultura Heroica pähkinänkuoressa:

  • Viticultura Heroicaa on Euroopassa 5% viininviljelyksestä, maailmassa arviolta 10%.

  • CERVIM vuonna 2011 perustettu, Viticultura Heroicaa maailmanlaajuisesti hallinnoima järjestö.

  • Vaatimuksena yli 500m korkeus merenpinnasta, yli 30% kaltevuus, viinin kasvattaminen terasseilla tai penkereillä, mekanisaation estävät ääriolosuhteet ja harvinaisempien rypälelajikkeiden kasvattaminen.

  • Ribeira Sacra, Priorat, Lanzarote, Mosel, Aostan laakso Italiassa ja Banyuls.


Silicen natural viinit kuvastavat Ribeira Sacran luontoa ja alkuperäislajikkeita puhtaimmalla mahdollisella tavalla. Silicen kasvattamat rypälelajikkeet ovat palomino, albariño, godello, blanco lexítimo ja dona branca ja punaiset mencia, albarello, garnatcha tintorera ja merenzao.


Viininvalmistuksessa käytetään niin ruostumattomia terästankkeja, ranskalaista tammea kuin sementtimunaa (valkoviini). Silicen viineille on tyypillistä, että niistä löytyy sekä valkoisia että punaisia lajikkeita, jotka fermentoidaan kaikki yhdessä. Tämä galicialainen viinintekoperinne, jossa samalla tarhalla kasvaa useita ei lajikkeita, takaa mielenkiintoisten ja moniulotteisten viinien synnyn.


Tutustu tuottajan viineihin

Comments


bottom of page