AT Roca suojelee cavan perintöä

Augustí Torello tunnetaan Penedèsissä laadukkaan cavan tuottajana jo kolmannessa polvessa. Agustí Torello Mata oli perheen ensimmäinen viinintekijä. Vuonna 2013 Agustí Torello Roca, Agustí Torello Matan pojanpoika, päätti perustaa AT Rocan viinitalon yhdessä isänsä, Agustí Torello Sibillin ja tätinsä Lali Torello Sibillin kanssa. Agustí opiskeli enologiaa Tarragonan yliopistossa ja kerryttänyt osaamistaan luomuviljelystä Champagnen huipputuottajien opissa.


AT Roca viljelee 38 hehtaarin tarhoillaan ainoastaan paikallislajikkeita, macabeuta, parelladaa, xarel-loa ja garnatxa negraa. Vanha merenpohja on täydellinen maaperä viininviljelyyn.

AT Roca kuuluu DO Classic Penedèsin apellaatioon, joka vaatii kaikilta tuottajiltaan luomutuotantoa ja DO Cavaa pidempää kypsytystä. AT Roca käyttää viininteossa vain villihiivoja ja poimivat kaikki rypäleensä käsin vastoin Penedèsin yleistä käytäntöä.


Three men tasting wine in the winery
AT Rocan omistaa viinintekijäperhe kolmannessa polvessa

Tutustu tuottajan viineihin