top of page

Abadia da Cova uudistaa Adegas Mouren historiallista viinitaloa


river sil
Näkymät Abadia da Covan viinitarhalta

Adegas Moure on yksi Ribeira Sacran alueen (Galicia, Espanja) vanhimpia viinitaloja. Vuonna 1958 perustettu talo sijaitsee upeissa maisemissa Sil-joen varrella. Ilmasto on välimerellinen ja tarhat sijaitsevat rinteissä, joissa jopa 70% kaltevuus. Kyseessä on siis Viticultura Heroica-tuottaja, joita on maailmassa vain noin 10%.


Viticultura Heroica pähkinänkuoressa:

  • Viticultura Heroicaa on Euroopassa 5% viininviljelyksestä, maailmassa arviolta 10%.

  • CERVIM vuonna 2011 perustettu, Viticultura Heroicaa maailmanlaajuisesti hallinnoima järjestö.

  • Vaatimuksena yli 500m korkeus merenpinnasta, yli 30% kaltevuus, viinin kasvattaminen terasseilla tai penkereillä, mekanisaation estävät ääriolosuhteet ja harvinaisempien rypälelajikkeiden kasvattaminen.

  • Ribeira Sacra, Priorat, Lanzarote, Mosel, Aostan laakso Italiassa ja Banyuls.


Adegas Mouren ensimmäinen viini oli El Camino, jota alettiin valmistaa, kun Ribeira Sacra sai ”Vinos de la Tierra” sertifikaatin. Adegas Moure oli osana alkuperäistä ryhmää, jonka pohjalta DO Ribeira Sacra perustettiin (1996). Vuonna 1988 Moure oli ensimmäinen tuottaja, joka alkoi viljellä Albariñoa Ribeira Sacrassa. He olivat myös ensimmäisiä, jotka alkoivat kypsyttää menciaa tammessa. Moure oli myös ensimmöisten joukossa valmistamassa roseeviinejä Ribeira Sacrassa. Viime vuonna he ovat siirtyneet luomu- ja biodymaaniseen tuotantoon ja heillä on oma kompostointijärjestelmä.


Tämä uusi alku juontaa sukupolvenvaihdoksesta vuonna 2018, jolloin perheen neljäs viinintekijäpolvi, sisarukset Paloma ja Adrián sekä heidän serkkunsa José, saivat vastuun tuotannosta. Heitä auttaa enologi Nacho Alvarez. Viinien tuotemerkkinä on Abadia da Cova, ”A Covan luostari”. A Cova on alue, missä viinimö ja suurin osa tarhoista sijaitsee.


Tutustu tuottajan viineihinComments


bottom of page