• Ronsel do Sil

  Maria José Yravedra Soriano on alkujaan Madridista kotoisin oleva enologi. Hänen vuonna 2010 perustettu viinitilansa sijaitsee Sil-joen jyrkimmillä rinteillä Ribeira Sacran alueella. Maria pyrkii viineissään kuvastamaan Galician rypälelajikkeita ja ympäröivää luontoa puhtaimmillaan. 

  Ensimmäiseltä ammatiltaan Maria oli arkkitehti ja onkin suunnitellut useita viininvalmistamoja oman tilansa lisäksi.  Marian isä, Gabriel Yraveda, oli mukana laatimassa Espanjan viinilakia ja laatuluokitusalueita vuonna 1970.

  Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 7.5

  Vuosituotanto: 45 000 pulloa

  Rypäleet: Godello, Dona Branca, Mencia, Merencao, Brancellao

  Tuotteet valikoimassamme: Vel'uveyra Godello, Ourive Dona Branca, Vel'uveyra Mencia, Alpendre Merenzao

  Foto_María_José_Yravedra_edited.jpg
 • Fazenda Prádio

  Viinintekijä Xabi Soeanes on kotoisin Galiciasta Miño-joen rannalta, Ribeira Sacran alueelta. Hänen viinitilansa sijaitsee hänen kotikylässään, jossa jo hänen isoisänsä viljeli viiniä. Xabi sanookin oppineensa isoisältään maan ja luonnon kunnioituksen ja viininviljelyssä tarvittavan omistautuneisuuden. Prádion viinit ovat biodynaamisia viinejä ja tilalla pystyy aistimaan kaikessa maalaiselämän arvostuksen; perunat kasvavat hevosten käyskennellessä vieressä.

  Xabi tekee viininsä esi- isiensä metodeja 

  seuraten. Viinit fermentoidaan avonaisissa, laakeissa graniittialtaissa (lagares), josta viinit siirtyvät gravitaation voimin kypsymään 

  vanhoihin tammitynnyreihin jotka Xabin kollega, enologi Bruno on koristellut ja yksilöinyt maalauksin. Tilalla työskentelee myös nuorimies Ruben ja yhdessä nämä kolme viineille omistautunutta kaverusta luovat Prádion viinien ainutlaatuisen, herkän sielun. Fazenda Prádio teki aiemmin viininsä DO:n alla (Ribeiras do Sil), mutta lähti apellaatiosta saadakseen tehdä viinejä omalla tavallaan.

  Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 4

  Vuosituotanto: 15-20 000 pulloa

  Rypäleet: Dona Branca, Loureira, Merenzao, Brancellao, Mencia, Sousón, Caiño Tinto

  Tuotteet valikoimassamme: Prádio Tinto, BRZ, MRZ, LRR, Dona Branca, Pacio, Rosado, Fortificado

  P6120489_edited.jpg
 • Mar de Envero

  Manyo Moreira on surffari, joka rakastaa viinien lisäksi leiväntekoa. Enologiksi valmistuttuaan Manyo työskenteli useissa projekteissa eri puolilla Espanjaa. Vuonna 2007 Manyo muutti takaisin kotiseudulleen Galiciaan ja perusti Mar de Enveron. Manyon viinistämö sijaitsee Salnésin laaksossa Rias Baixasin alueella, lähellä Cambadoksen kaupunkia.

  Manyo haluaa ylläpitää Galicialaisia perinteitä ostaen rypäleensä lähiseudun pienviljelijöiltä. Näin Manyo sanoo tukevansa paikallista elinkeinoa ja estävänsä omalta osaltaan maaseutujen autioitumista. Mar de Enveron vuosituotanto on 60 000 pulloa.

  Alue: Salnésin laakso, Rias Baixas, Galicia.

  Hehtaarit: 12

  Vuosituotanto: 65 000 pulloa

  Rypäleet: Albariño, Sousón, Brancellao, Caiño Tinto

  Tuotteet valikoimassamme: Troupe, Mar de Envero Barrica

  P6010010_edited.jpg
 • Silice Viticultores

  Vuonna 2013 Fredi Torres ja Carlos Rodriguez päättivät alkaa tehdä viiniä yhdessä Ribeira Sacrassa, Amandin ala-alueella.

  Carlos ja hänen veljensä Juan kunnostivat vanhempiensa Soberissa sijaitsevan talon viinimöksi yhdessä Fredin kanssa. Silicen natural-viinit kuvastavat Ribeira Sacran luontoa ja alkuperäislajikkeita puhtaimmalla tavalla. Viininvalmistuksessa käytetään ruostumattomia terästankkeja, ranskalaista tammea kuin sementtimunaa (valkoviini). Silicen tarhat sijaitsevat Sil-joen laaksossa ja moni niistä on Viticultura Heroica-tarhoja.

  Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 4

  Vuosituotanto: 20 000 pulloa

  Rypäleet: Mencia, Garnatcha Tintorera, Palomino, Godello, Blanco Lexitimo, Dona Branca

  Tuotteet valikoimassamme: Tinto 2017, Blanco 2017 (myös magnum-koossa), Finca Romeu 2016, Finca, Rosende 2016, Finca Lobeiras 2016

  P4201791.JPG
 • Manuel Formigo

  Formigon perhe on tehnyt sukupolvien ajan arkista viiniä Ribeiron alueella Galiciassa. Manuel Formigo teki alunperin viiniä isänsä autotallissa, mutta muutama vuosi takaperin hän rakennutti oman viininvalmistamonsa suoraan viinitarhojensa yhteyteen ja alkoi tehdä viiniä omalla nimellään. Manuel onkin nopeasti noussut Galiciaan arvostetuimpien viinintekijöiden joukkoon. 

  Manuel tekee viiniä perinteitä kunnioittaen Galician alkuperäislajikkeista panostaen laatuun ja puhtauteen. Lannoitteita tai hyönteismyrkkyjä ei käytetä ja kaikki kemikaalien käyttö on minimissään. Manuel on ennen sanonut viiniköynnösten olevan lapsiaan, mutta vastikään isäksi tuleminen saattaa hieman muuttaa tätä käsitystä.

  Alue: Ribeiro, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 4.5

  Rypäleet: Treinadora, Torrontés, Godello, Albariño, Alvilla, Loureira, Caiño Longo,Sousón, Brancellao, Alicant Bouschet

  Tuotteet valikoimassamme:  Finca Teira

  Manuel Formigo
 • Cume do Avia

  Cume do Avia on Diego Collarten ja hänen veljensä Álvaron sekä heidän serkkujensa Fiton ja Anxon elämänmittainen unelmaprojekti. Parikymppisinä nämä Galician rannikkokaupungissa Vigossa kasvaneet miehet päättivät ostaa kunnosta Ribeiron Ribadaviasta maan, jonka heidän isovanhemmat olivat hylänneet vuonna 1942 ja alkaa elvyttää Galician unohdettuja alkuperäislajikkeita.

  Kenelläkään heistä ei ollut kokemusta viininteosta, mutta tahtotilaa sitäkin enemmän. Vuonna 2008 he saivat istutettua ensimmäiset köynnöksensä (13 alkuperäislajiketta) ja vuonna 2008 he saivat valmistettua ensimmäisen testierän viiniä. Alkuvuosien vaikeudet pakottivat kaikki Diegoa lukuunottamatta takaisin päivätöihin, mutta unelma eli edelleen vahvassa. Vuonna 2015 pääviinintekijä Diego oli alkoi saada viineihin selkeää linjaa ja enologista stabiliteettia.

   

  Kaikki heidän viininsä ovat luomu- ja biodynaamisin menetelmin tuotettuja ja monissa tuotteista käytetään tammen sijaan kastanjatynnyreitä vanhan tavan mukaisesti. Diego on kunnostanut hylättyjä, yli satavuotiaita Galicialaisia kanstanjatynnyreitä, jotka tuovat punaviineihin persoonallisen, kompleksisen aromimaailman. Cume do Avia on todistus unelmien ja peräksiantamattomuuden voimasta.

  Alue: Ribadavia, Ribeiro, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 9 

  Vuosituotanto: 13-14 000pulloa

  Rypäleet: Treixadura, Albariño, Loureira,Godello, Caiño Longo, Sousón,Brancellao

  Tuotteet valikoimassamme: N°5 Branco, N°5 Tinto

  P6140854.JPG
 • Rodrigo Méndez

  Kun 70-luvulla Rias Baixasin viinintekijät repivät ylös maasta vanhoja punaisten rypälelajikkeiden köynnöksiä vaihaten ne tuottoisampaan Albariño-lajikkeeseen, Méndezin perhe taisteli valtavirtaa vastaan istuttaen lisää Galician punaisia alkuperäislajikkeita, kuten Caiño, Espadiero ja Louriero Tinto pyrkimyksenään säilyttää ja suojata Galician viiniperintö.

   

  2000-luvun alussa Rodrigo Méndez ja arvostettu viinintekijä Raúl Pérez yhdistivät voimansa ja alkoivat yhdessä valmistaa viiniä sekä Albariñosta että näistä lähes sukupuuttoon kuolleista punaisista rypälelajikkeista.

   

  Bodegas y Viñedos Rodrigo Méndez perustettiin vuonna 2005 ja heidän tarhansa sijaitsevat Meañon, Sanxenxon ja Barron kylissä. Rodrigon vaikutus alueen viinialaan on kiistaton. Hän onnistui aikanaan löytämään ja pelastamaan vanhoja hylättyjä Albariño-tarhoja ja hän myös kehitti innovatiivisia menetelmiä Albariñon valmistamiseen. Rodrigon sanotaan olleen ensimmäinen viinintekijä Espanjasssa, joka kypsytti viinejään veden alla.

  Alue: Salnésin laakso, Rias Baixas, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 7.5

  Vuosituotanto: 45 000 pulloa

  Rypäleet: Albariño, Caiño Tinto, Espadiero, Louriero Tinto

  Tuotteet valikoimassamme: Cies, O Rayo da Vella, Sálvora, O Rayo da Vella

  P6211440.JPG
 • Anónimas

  Anónimas on kahden enologin, Maria Falcónin ja Cristina Yagüe Cuevasin yhteinen viiniprojekti. Marian perheellä on pitkä historia Rias Baixasin alueen viinintekijöinä ja Maria työskentelee edelleen myös perheensä Don Olegario -viinien parissa. Cris ja Maria halusivat kuitenkin lähteä kehittämään omaa modernia tapaansa valmistaa Galicialaisia viinejä ja näin syntyi Anónimas. Anónimas omistaa pieniä viinipalstoja niin Salnésin laaksossa Rias Baixasissa kuin Ribeira Sacran alueella. 

  Alue: Val do Salnés, Rias Baixas, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 2

  Rypäleet: Albariño, Caiño Tinto

  Tuotteet valikoimassamme: Os Dunaria Rosado, Os Dunares Albarino, Os Dunades Tinto Barrica

  P6030245.JPG
 • Masaveu Bodegas

  Esteban Blasco on maatilatalouden insinööri, joka vastaa Valverán -jääsiiderin teosta Asturiassa. Työskenneltyään aiemmin vuosia Bierzon alueella viinintekijänä, Esteban siirtyi vuonna 2007 Masaveulle kehittämään Valveránin tuotantoa. Llagares Valveránin tila sijaitsee Sariegossa, keskellä Asturiaksen siiderituotannon sydänmaita. 55 hehtaarin mailla kasvaa 30 000 paikallista omenapuulajiketta, joista Valverán -jääsiideri valmistetaan. Vuonna 2006 Masaveu alkoi tutkia Kanadalaista jääsiiderin valmistusta  ja pitkän tutkimustyön tuloksena kehitti vuonna 2014 jäädytysmenetelmän, jota Valverán siiderin valmistuksessa nykyään käytetään.

  Alue: Sariego, Asturias, Espanja

  Hehtaarit: 55 

  Vuosituotanto: 18 000 pulloa

  Omenat: Raxao, Durona de Tresali​, Verdialona, De la Riega, Fuentes.

  Tuotteet valikoimassamme: Valverán

  Esteban1_edited_edited.jpg
 • Can Xanet

  Can Xanet on Raúl Pérezin vuonna 2011 aloittama projekti Pohjois-Mallorcalla. Kahden hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Tramuntana-vuoren rinteillä, jossa kasvaa sekä kansainvälisiä että Mallorcan omia rypälelajikkeita. Vuonna 2013 Raúl luovutti pääasiallisen vastuun projektista viinintekijäystävä Dominique Roujou de Boubéelle, joka on jatkanut Raúlin visiota eleganttien ja herkkien 

  viinien tuottajana. Aiemmin Dominique työskenteli viinintekijänä Prioratin alueella, mutta vastaa nyt Raúlin tuotelinjan toteuttamisesta luonnonkauniilla Baleaareilla.

   

  Alue: Pollensa, Mallorca, Espanja

  Hehtaarit: 2

  Vuosituotanto: 10-15 000 pulloa

  Rypäleet: Merlot, Syrah, Manto Negro, Gorgollassa, Callet

  Tuotteet valikoimassamme:  Xanet, Cumas, Sibila

  CanXanet_kuva_edited.jpg
 • Augalevada

  Iago Garrido on nuori viinintekijä, jonka tila sijaitsee Ribeiron viinialueella Galiciassa.

  Iago uskoo luomu- ja biodynaamisen viljelyyn ja käyttää erilaisia viininvalmistustapoja, kuten kvevri-menetelmää, jossa viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen suhteen. Iagon kaikki viinit valmistetaan Galician alkuperäislajikkeista. 

  Iagolla on 2,5 hehtaarin oma tarha, jonka lisäksi hän ostaa hieman lisää rypäleitä lähialueen sopimusviljelijöiltä.

  Alue: Ribeiro, Galicia, Espanja

  Hehtaarit: 2,5 + 4 

  Vuosituotanto: 2400plo + 5000plo

  Rypäleet: Brancellao, Caiño longo, Caiño da terra,  Agudelo, Treixadura, Lado + Albariño, Palomino, Torrontés, Garnacha, Mencia, Grao Negro, Sousón

  Tuotteet valikoimassamme:  Mercenario, Mercenario Parcela Sandurinas

  P6140793_edited.jpg
 • celler jan vidal

  Celler Jan Vidalin perheyritys on valmistanut viiniä Penedèsissä DO CAVA -alueella vuodesta 1970 lähtien. Venanci Vidal johtaa nykyisin isänsä perustamaa yritystä huolehtien yli 50 -vuotiaista köynnöksistä.

  Alue: Castellet i la Cornal, Penedès, Espanja

  Hehtaarit: 55

  Vuosituotanto: 420 000 plo 

  Rypäleet: Macabeo, Xarel-lo, Parellada

  Tuotteet valikoimassamme:  Honor Cava Brut 

  Näyttökuva 2019-3-24 kello 15.51.28_edit
 • Jörn Goziewski

  Jörn Goziewski on nuori viinintekijä, jonka viinitarhat sijaitsevat Rhein-joen varrella, Rüdesheim am Rheinin rinteillä, kellarin sijaitessa viereisessä Geisenheimin kylässä. Jörn arvostaa perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä, kuten kuorikontaktia ja rieslingin valmistamista 1200 litran perinteisissä tammisammiossa (Stückfass). Näiden natuviinien annetaan kehittyä rauhassa itsekseen vähäisellä interventiolla. Jokainen viini onkin ainutkertainen, sillä Jörn valmistaa ja nimeää viinit tynnyrikohtaisesti.

  Alue: Rheingau, Saksa

  Hehtaarit: 1,5 (25-33hl/ha)

  Vuosituotanto: 3000 plo

  Rypäleet: Riesling, Pinot  Noir

  Tuotteet valikoimassamme:  

  2016 Joern Riesling Estate Orange Wine,

  2013 Hasensprung Stückfass,

  2014 Hasensprung Barrique

  JörnGoziewski_TasteImports.jpg
 • Tenuta Baràc

  Tenuta Baràc sijatsee Langhen rinteillä, lähellä Alban kylää. Tällä perheyrityksellä on lähes 30 hehtaaria viljelyksiä yhdellä arvostetuimmista alueista Piemontessa. Baràc seuraa kestävän kehityksen ja luomyviljelyn periaatteita. 

  Alue: Langhe, Piedmont, Italia

  Hehtaarit: 28

  Vuosituotanto: 25 000 plo

  Rypäleet: Nebbiolo, barbera

  Tuotteet valikoimassamme:  

  Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC Superiore, Langhe DOC Rosato 

  Näyttökuva 2019-3-24 kello 18.05.50.png
 • Tianna Negre

  Tianna Negre sijaitsee Mallorcan saarella Binissalemin DO-alueella. Isoäitinsä jalanjäljissä tämä perheyritys on kasvanut vuosien varrella kooltaan merkittäväksi Mallorcalaiseksi viinitaloksi. Vuonna 2014 perhe aloitti omien tuotantotilojen rakentamisen, joissa viininvalmistus nykyään tapahtuu. Tianna Negre viljelee lukuisia Mallorcan alkuperäislajikkeita.

  Alue: Binissalem, Mallorca, Espanja

  Hehtaarit: 55

  Vuosituotanto: 400 000 plo

  Rypäleet: Prensal Blanc, Callet, Mantonegro jne.

  Tuotteet valikoimassamme:  

  Vermut Rojo Muntaner, Vermut Blanco Muntaner

  Tianna Negre_Taste Imports.JPG
 • Bodegas Luzón

  Bodegas Luzón on yksi Jumillan vanhimmista ja arvostetuimmista perheyrityksistä, joka on valittu useasti parhaaksi viinintuottajksi Jumillan DO-alueella. Tämä yli satavuotias viinitalo on kasvanut suureksi, mutta on ylläpitänyt laatunsa panostamalla jatkuvasti rypäleiden ja köynnösten laatuun sekä kehittämällä viininvalmistusmenetelmiään.

  Alue: DO Jumilla, Murcia, Espanja

  Hehtaarit: 500

  Vuosituotanto: 4 milj. plo

  Rypäleet: Monastrell, Cabernet Sauvignon,

  Tuotteet valikoimassamme:  

  Luzón Coleccíon Crianza, Luzón Coleccíon Roble, Luzón Coleccíon Rosato, Las Hermanas Crianza, Por Tí, Verdecillo

  Bodegas Luzón_Taste Imports.jpg

Taste Imports 

Vanha talvitie 19 A

00530 Helsinki, Finland

©2018 by Taste Imports