
Ronsel do Sil
Maria José Yravedra Soriano on alkujaan Madridista kotoisin oleva enologi. Hänen vuonna 2010 perustettu viinitilansa sijaitsee Sil-joen jyrkimmillä rinteillä Ribeira Sacran alueella. Maria pyrkii viineissään kuvastamaan Galician rypälelajikkeita ja ympäröivää luontoa puhtaimmillaan.
Ensimmäiseltä ammatiltaan Maria oli arkkitehti ja onkin suunnitellut useita viininvalmistamoja oman tilansa lisäksi. Marian isä, Gabriel Yraveda, oli mukana laatimassa Espanjan viinilakia ja laatuluokitusalueita vuonna 1970.
Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 7.5
Vuosituotanto: 45 000 pulloa
Rypäleet: Godello, Dona Branca, Mencia, Merencao, Brancellao
Tuotteet valikoimassamme: Vel'uveyra Godello, Ourive Dona Branca, Vel'uveyra Mencia, Alpendre Merenzao

Fazenda Prádio
Viinintekijä Xabi Soeanes on kotoisin Galiciasta Miño-joen rannalta, Ribeira Sacran alueelta. Hänen viinitilansa sijaitsee hänen kotikylässään, jossa jo hänen isoisänsä viljeli viiniä. Xabi sanookin oppineensa isoisältään maan ja luonnon kunnioituksen ja viininviljelyssä tarvittavan omistautuneisuuden. Prádion viinit ovat biodynaamisia viinejä ja tilalla pystyy aistimaan kaikessa maalaiselämän arvostuksen; perunat kasvavat hevosten käyskennellessä vieressä.
Xabi tekee viininsä esi- isiensä metodeja
seuraten. Viinit fermentoidaan avonaisissa, laakeissa graniittialtaissa (lagares), josta viinit siirtyvät gravitaation voimin kypsymään
vanhoihin tammitynnyreihin jotka Xabin kollega, enologi Bruno on koristellut ja yksilöinyt maalauksin. Tilalla työskentelee myös nuorimies Ruben ja yhdessä nämä kolme viineille omistautunutta kaverusta luovat Prádion viinien ainutlaatuisen, herkän sielun. Fazenda Prádio teki aiemmin viininsä DO:n alla (Ribeiras do Sil), mutta lähti apellaatiosta saadakseen tehdä viinejä omalla tavallaan.
Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 4
Vuosituotanto: 15-20 000 pulloa
Rypäleet: Dona Branca, Loureira, Merenzao, Brancellao, Mencia, Sousón, Caiño Tinto
Tuotteet valikoimassamme: Prádio Tinto, BRZ, MRZ, LRR, Dona Branca, Pacio, Rosado, Fortificado

Mar de Envero
Manyo Moreira on surffari, joka rakastaa viinien lisäksi leiväntekoa. Enologiksi valmistuttuaan Manyo työskenteli useissa projekteissa eri puolilla Espanjaa. Vuonna 2007 Manyo muutti takaisin kotiseudulleen Galiciaan ja perusti Mar de Enveron. Manyon viinistämö sijaitsee Salnésin laaksossa Rias Baixasin alueella, lähellä Cambadoksen kaupunkia.
Manyo haluaa ylläpitää Galicialaisia perinteitä ostaen rypäleensä lähiseudun pienviljelijöiltä. Näin Manyo sanoo tukevansa paikallista elinkeinoa ja estävänsä omalta osaltaan maaseutujen autioitumista. Mar de Enveron vuosituotanto on 60 000 pulloa.
Alue: Salnésin laakso, Rias Baixas, Galicia.
Hehtaarit: 12
Vuosituotanto: 65 000 pulloa
Rypäleet: Albariño, Sousón, Brancellao, Caiño Tinto
Tuotteet valikoimassamme: Troupe, Mar de Envero Barrica

Silice Viticultores
Vuonna 2013 Fredi Torres ja Carlos Rodriguez päättivät alkaa tehdä viiniä yhdessä Ribeira Sacrassa, Amandin ala-alueella.
Carlos ja hänen veljensä Juan kunnostivat vanhempiensa Soberissa sijaitsevan talon viinimöksi yhdessä Fredin kanssa. Silicen natural-viinit kuvastavat Ribeira Sacran luontoa ja alkuperäislajikkeita puhtaimmalla tavalla. Viininvalmistuksessa käytetään ruostumattomia terästankkeja, ranskalaista tammea kuin sementtimunaa (valkoviini). Silicen tarhat sijaitsevat Sil-joen laaksossa ja moni niistä on Viticultura Heroica-tarhoja.
Alue: Ribeira Sacra, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 4
Vuosituotanto: 20 000 pulloa
Rypäleet: Mencia, Garnatcha Tintorera, Palomino, Godello, Blanco Lexitimo, Dona Branca
Tuotteet valikoimassamme: Tinto 2017, Blanco 2017 (myös magnum-koossa), Finca Romeu 2016, Finca, Rosende 2016, Finca Lobeiras 2016

Manuel Formigo
Formigon perhe on tehnyt sukupolvien ajan arkista viiniä Ribeiron alueella Galiciassa. Manuel Formigo teki alunperin viiniä isänsä autotallissa, mutta muutama vuosi takaperin hän rakennutti oman viininvalmistamonsa suoraan viinitarhojensa yhteyteen ja alkoi tehdä viiniä omalla nimellään. Manuel onkin nopeasti noussut Galiciaan arvostetuimpien viinintekijöiden joukkoon.
Manuel tekee viiniä perinteitä kunnioittaen Galician alkuperäislajikkeista panostaen laatuun ja puhtauteen. Lannoitteita tai hyönteismyrkkyjä ei käytetä ja kaikki kemikaalien käyttö on minimissään. Manuel on ennen sanonut viiniköynnösten olevan lapsiaan, mutta vastikään isäksi tuleminen saattaa hieman muuttaa tätä käsitystä.
Alue: Ribeiro, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 4.5
Rypäleet: Treinadora, Torrontés, Godello, Albariño, Alvilla, Loureira, Caiño Longo,Sousón, Brancellao, Alicant Bouschet
Tuotteet valikoimassamme: Finca Teira

Cume do Avia
Cume do Avia on Diego Collarten ja hänen veljensä Álvaron sekä heidän serkkujensa Fiton ja Anxon elämänmittainen unelmaprojekti. Parikymppisinä nämä Galician rannikkokaupungissa Vigossa kasvaneet miehet päättivät ostaa kunnosta Ribeiron Ribadaviasta maan, jonka heidän isovanhemmat olivat hylänneet vuonna 1942 ja alkaa elvyttää Galician unohdettuja alkuperäislajikkeita.
Kenelläkään heistä ei ollut kokemusta viininteosta, mutta tahtotilaa sitäkin enemmän. Vuonna 2008 he saivat istutettua ensimmäiset köynnöksensä (13 alkuperäislajiketta) ja vuonna 2008 he saivat valmistettua ensimmäisen testierän viiniä. Alkuvuosien vaikeudet pakottivat kaikki Diegoa lukuunottamatta takaisin päivätöihin, mutta unelma eli edelleen vahvassa. Vuonna 2015 pääviinintekijä Diego oli alkoi saada viineihin selkeää linjaa ja enologista stabiliteettia.
Kaikki heidän viininsä ovat luomu- ja biodynaamisin menetelmin tuotettuja ja monissa tuotteista käytetään tammen sijaan kastanjatynnyreitä vanhan tavan mukaisesti. Diego on kunnostanut hylättyjä, yli satavuotiaita Galicialaisia kanstanjatynnyreitä, jotka tuovat punaviineihin persoonallisen, kompleksisen aromimaailman. Cume do Avia on todistus unelmien ja peräksiantamattomuuden voimasta.
Alue: Ribadavia, Ribeiro, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 9
Vuosituotanto: 13-14 000pulloa
Rypäleet: Treixadura, Albariño, Loureira,Godello, Caiño Longo, Sousón,Brancellao
Tuotteet valikoimassamme: N°5 Branco, N°5 Tinto

Rodrigo Méndez
Kun 70-luvulla Rias Baixasin viinintekijät repivät ylös maasta vanhoja punaisten rypälelajikkeiden köynnöksiä vaihaten ne tuottoisampaan Albariño-lajikkeeseen, Méndezin perhe taisteli valtavirtaa vastaan istuttaen lisää Galician punaisia alkuperäislajikkeita, kuten Caiño, Espadiero ja Louriero Tinto pyrkimyksenään säilyttää ja suojata Galician viiniperintö.
2000-luvun alussa Rodrigo Méndez ja arvostettu viinintekijä Raúl Pérez yhdistivät voimansa ja alkoivat yhdessä valmistaa viiniä sekä Albariñosta että näistä lähes sukupuuttoon kuolleista punaisista rypälelajikkeista.
Bodegas y Viñedos Rodrigo Méndez perustettiin vuonna 2005 ja heidän tarhansa sijaitsevat Meañon, Sanxenxon ja Barron kylissä. Rodrigon vaikutus alueen viinialaan on kiistaton. Hän onnistui aikanaan löytämään ja pelastamaan vanhoja hylättyjä Albariño-tarhoja ja hän myös kehitti innovatiivisia menetelmiä Albariñon valmistamiseen. Rodrigon sanotaan olleen ensimmäinen viinintekijä Espanjasssa, joka kypsytti viinejään veden alla.
Alue: Salnésin laakso, Rias Baixas, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 7.5
Vuosituotanto: 45 000 pulloa
Rypäleet: Albariño, Caiño Tinto, Espadiero, Louriero Tinto
Tuotteet valikoimassamme: Cies, O Rayo da Vella, Sálvora, O Rayo da Vella

Anónimas
Anónimas on kahden enologin, Maria Falcónin ja Cristina Yagüe Cuevasin yhteinen viiniprojekti. Marian perheellä on pitkä historia Rias Baixasin alueen viinintekijöinä ja Maria työskentelee edelleen myös perheensä Don Olegario -viinien parissa. Cris ja Maria halusivat kuitenkin lähteä kehittämään omaa modernia tapaansa valmistaa Galicialaisia viinejä ja näin syntyi Anónimas. Anónimas omistaa pieniä viinipalstoja niin Salnésin laaksossa Rias Baixasissa kuin Ribeira Sacran alueella.
Alue: Val do Salnés, Rias Baixas, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 2
Rypäleet: Albariño, Caiño Tinto
Tuotteet valikoimassamme: Os Dunaria Rosado, Os Dunares Albarino, Os Dunades Tinto Barrica

Masaveu Bodegas
Esteban Blasco on maatilatalouden insinööri, joka vastaa Valverán -jääsiiderin teosta Asturiassa. Työskenneltyään aiemmin vuosia Bierzon alueella viinintekijänä, Esteban siirtyi vuonna 2007 Masaveulle kehittämään Valveránin tuotantoa. Llagares Valveránin tila sijaitsee Sariegossa, keskellä Asturiaksen siiderituotannon sydänmaita. 55 hehtaarin mailla kasvaa 30 000 paikallista omenapuulajiketta, joista Valverán -jääsiideri valmistetaan. Vuonna 2006 Masaveu alkoi tutkia Kanadalaista jääsiiderin valmistusta ja pitkän tutkimustyön tuloksena kehitti vuonna 2014 jäädytysmenetelmän, jota Valverán siiderin valmistuksessa nykyään käytetään.
Alue: Sariego, Asturias, Espanja
Hehtaarit: 55
Vuosituotanto: 18 000 pulloa
Omenat: Raxao, Durona de Tresali, Verdialona, De la Riega, Fuentes.
Tuotteet valikoimassamme: Valverán

Can Xanet
Can Xanet on Raúl Pérezin vuonna 2011 aloittama projekti Pohjois-Mallorcalla. Kahden hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Tramuntana-vuoren rinteillä, jossa kasvaa sekä kansainvälisiä että Mallorcan omia rypälelajikkeita. Vuonna 2013 Raúl luovutti pääasiallisen vastuun projektista viinintekijäystävä Dominique Roujou de Boubéelle, joka on jatkanut Raúlin visiota eleganttien ja herkkien
viinien tuottajana. Aiemmin Dominique työskenteli viinintekijänä Prioratin alueella, mutta vastaa nyt Raúlin tuotelinjan toteuttamisesta luonnonkauniilla Baleaareilla.
Alue: Pollensa, Mallorca, Espanja
Hehtaarit: 2
Vuosituotanto: 10-15 000 pulloa
Rypäleet: Merlot, Syrah, Manto Negro, Gorgollassa, Callet
Tuotteet valikoimassamme: Xanet, Cumas, Sibila

Augalevada
Iago Garrido on nuori viinintekijä, jonka tila sijaitsee Ribeiron viinialueella Galiciassa.
Iago uskoo luomu- ja biodynaamisen viljelyyn ja käyttää erilaisia viininvalmistustapoja, kuten kvevri-menetelmää, jossa viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen suhteen. Iagon kaikki viinit valmistetaan Galician alkuperäislajikkeista.
Iagolla on 2,5 hehtaarin oma tarha, jonka lisäksi hän ostaa hieman lisää rypäleitä lähialueen sopimusviljelijöiltä.
Alue: Ribeiro, Galicia, Espanja
Hehtaarit: 2,5 + 4
Vuosituotanto: 2400plo + 5000plo
Rypäleet: Brancellao, Caiño longo, Caiño da terra, Agudelo, Treixadura, Lado + Albariño, Palomino, Torrontés, Garnacha, Mencia, Grao Negro, Sousón
Tuotteet valikoimassamme: Mercenario, Mercenario Parcela Sandurinas

celler jan vidal
Celler Jan Vidalin perheyritys on valmistanut viiniä Penedèsissä DO CAVA -alueella vuodesta 1970 lähtien. Venanci Vidal johtaa nykyisin isänsä perustamaa yritystä huolehtien yli 50 -vuotiaista köynnöksistä.
Alue: Castellet i la Cornal, Penedès, Espanja
Hehtaarit: 55
Vuosituotanto: 420 000 plo
Rypäleet: Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Tuotteet valikoimassamme: Honor Cava Brut

Jörn Goziewski
Jörn Goziewski on nuori viinintekijä, jonka viinitarhat sijaitsevat Rhein-joen varrella, Rüdesheim am Rheinin rinteillä, kellarin sijaitessa viereisessä Geisenheimin kylässä. Jörn arvostaa perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä, kuten kuorikontaktia ja rieslingin valmistamista 1200 litran perinteisissä tammisammiossa (Stückfass). Näiden natuviinien annetaan kehittyä rauhassa itsekseen vähäisellä interventiolla. Jokainen viini onkin ainutkertainen, sillä Jörn valmistaa ja nimeää viinit tynnyrikohtaisesti.
Alue: Rheingau, Saksa
Hehtaarit: 1,5 (25-33hl/ha)
Vuosituotanto: 3000 plo
Rypäleet: Riesling, Pinot Noir
Tuotteet valikoimassamme:
2016 Joern Riesling Estate Orange Wine,
2013 Hasensprung Stückfass,
2014 Hasensprung Barrique

Tenuta Baràc
Tenuta Baràc sijatsee Langhen rinteillä, lähellä Alban kylää. Tällä perheyrityksellä on lähes 30 hehtaaria viljelyksiä yhdellä arvostetuimmista alueista Piemontessa. Baràc seuraa kestävän kehityksen ja luomyviljelyn periaatteita.
Alue: Langhe, Piedmont, Italia
Hehtaarit: 28
Vuosituotanto: 25 000 plo
Rypäleet: Nebbiolo, barbera
Tuotteet valikoimassamme:
Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC Superiore, Langhe DOC Rosato

Tianna Negre
Tianna Negre sijaitsee Mallorcan saarella Binissalemin DO-alueella. Isoäitinsä jalanjäljissä tämä perheyritys on kasvanut vuosien varrella kooltaan merkittäväksi Mallorcalaiseksi viinitaloksi. Vuonna 2014 perhe aloitti omien tuotantotilojen rakentamisen, joissa viininvalmistus nykyään tapahtuu. Tianna Negre viljelee lukuisia Mallorcan alkuperäislajikkeita.
Alue: Binissalem, Mallorca, Espanja
Hehtaarit: 55
Vuosituotanto: 400 000 plo
Rypäleet: Prensal Blanc, Callet, Mantonegro jne.
Tuotteet valikoimassamme:
Vermut Rojo Muntaner, Vermut Blanco Muntaner

Bodegas Luzón
Bodegas Luzón on yksi Jumillan vanhimmista ja arvostetuimmista perheyrityksistä, joka on valittu useasti parhaaksi viinintuottajksi Jumillan DO-alueella. Tämä yli satavuotias viinitalo on kasvanut suureksi, mutta on ylläpitänyt laatunsa panostamalla jatkuvasti rypäleiden ja köynnösten laatuun sekä kehittämällä viininvalmistusmenetelmiään.
Alue: DO Jumilla, Murcia, Espanja
Hehtaarit: 500
Vuosituotanto: 4 milj. plo
Rypäleet: Monastrell, Cabernet Sauvignon,
Tuotteet valikoimassamme:
Luzón Coleccíon Crianza, Luzón Coleccíon Roble, Luzón Coleccíon Rosato, Las Hermanas Crianza, Por Tí, Verdecillo
