top of page

Rodrigo Méndez: Viinintekijän paluu lapsuuden viinitarhoille


Kun 70-luvulla Rias Baixasin viinintekijät repivät ylös maasta vanhoja punaisten rypälelajikkeiden köynnöksiä vaihtaen ne tuottoisampaan Albariño-lajikkeeseen, Méndezin perhe taisteli valtavirtaa vastaan istuttaen lisää Galician punaisia alkuperäislajikkeita, kuten Caiño, Espadiero ja Louriero Tinto pyrkimyksenään säilyttää ja suojata Galician viiniperintö.


2000-luvun alussa Rodrigo Méndez ja viinintekijä Raúl Pérez yhdistivät voimansa ja alkoivat yhdessä valmistaa viiniä sekä albariñosta että näistä lähes sukupuuttoon kuolleista punaisista rypälelajikkeista.


Bodegas y Viñedos Rodrigo Méndez perustettiin vuonna 2005 ja heidän tarhansa sijaitsevat Meañon, Sanxenxon ja Barron kylissä aivan Salnésin laakson sydämessä, Rias Baixasin apellaation alueella. Rodrigo Mendezillä on tarhoja 7.5. hehtaaria ja vuosittainen tuotanto on noin 45 000 pulloa.

Rodrigo Mendez on oman projektinsa lisäksi viinintekijänä tuottajalla Forjas de Salnés. Suurin ero näiden kahden tuottajan välillä on se, että Bodegas y Viñedos Rodrigo Méndez tuottaa viiniä perheen tarhoilta Rodrin synnyinseudulla, kun taas Forjas de Salnésin viinejä tuotetaan ympäri Rias Baixasin apellaatiota.


Rodrigon vaikutus alueen viinialaan on kiistaton. Hän onnistui aikanaan löytämään ja pelastamaan vanhoja hylättyjä Albariño-tarhoja ja hän myös kehitti innovatiivisia menetelmiä Albariñon valmistamiseen. Rodrigon sanotaan olleen ensimmäinen viinintekijä Espanjasssa, joka kypsytti viinejään veden alla.


Rodrigo Mendez maistattaa viinejä Taste Imports
Rodrigo Mendez maistamassa kypsyviä viinejään Val de Salnésissa, Galiciassa.Tutustu tuottajan viineihin


Commentaires


bottom of page