top of page

Fazenda Augalevada viinit elävät pimeässä

Iago Garrido on nuori viinintekijä, jonka tila sijaitsee Ribeiron viinialueella Galiciassa.

Iago uskoo luomu- ja biodynaamisen viljelyyn ja käyttää erilaisia viininvalmistustapoja, kuten kvevri-menetelmää, jossa viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen suhteen. Iagon kaikki viinit valmistetaan Galician alkuperäislajikkeista, jotka kasvavat hänen omilla 2,5 hehtaarin tarhoillaan tai itse hoitamillaan 4 hehtaarin vuokratarhoilla: Brancellao, Caiño longo, Caiño da terra, Agudelo, Treixadura, Lado + Albariño, Palomino, Torrontés, Garnacha, Mencia, Grao Negro, Sousón.


Se, mikä tekee Iagon viiniestä todella poikkeuksellisia, on maahan haudattujen amphoroiden eli saviastioiden lisäksi hiivakerroksen (eng. flor) hyödyntäminen viininteossa. Tekniikka on tuttua viinimaailmassa lähinnä Jerezin (Espanja) ja Juran (Ranska) viinialueilta. Iago kuitenkin kertoo, että perinne on ollut vahva aikanaan myös Galiciassa. Entisaikaan viinejä harvemmin pullotettiin vaan ne käytettiin suoraan astiasta. Astian pinnalle kehittyi spontaanisti hiivakerros, joka lämpötilojen noustessa kesää kohti vain rehevöityi. Koska viiniä käytettiin astiasta suoraan, suojasi hiivakerros viiniä hapen vaikutuksilta ja viini ei näin päässyt pilaantumaan. Suojaamisen lisäksi hiivahuntu vaikuttaa positiivisesti viinin rakenteeseen ja aromimaailmaan lisäten viinin kompleksisuutta.


​Iago nauttii jo jonkinlaista kulttimainetta etenkin Galician viinipiireissä ja hänestä povataan maailmanlaajuisesti merkittävää viinintekijää natural viinien parissa.


Iago Carridon viinikellari sijaitsee maan alla, jossa viileys ja pimeys hellivät viinejä


Tutustu tuottajan viineihin

Comentários


bottom of page