top of page

Cume do Avia kunnioittaa gallialaisia viinintekoperinteitäCume do Avia on Diego Collarten ja hänen veljensä Álvaron sekä heidän serkkujensa Fiton ja Anxon elämänmittainen unelmaprojekti. Parikymppisinä nämä Galician rannikkokaupungissa Vigossa kasvaneet miehet päättivät ostaa Ribeiron Ribadaviasta maan, jonka heidän isovanhemmat olivat hylänneet vuonna 1942 ja alkaa elvyttää Galician unohdettuja alkuperäislajikkeita.


Kenelläkään heistä ei ollut kokemusta viininteosta, mutta tahtotilaa sitäkin enemmän. Vuonna 2008 he saivat istutettua ensimmäiset köynnöksensä (13 alkuperäislajiketta) ja vuonna 2008 he saivat valmistettua ensimmäisen testierän viiniä. Alkuvuosien vaikeudet pakottivat kaikki Diegoa lukuunottamatta takaisin päivätöihin, mutta unelma eli edelleen vahvassa. Vuonna 2015 pääviinintekijä Diego oli alkoi saada viineihin selkeää linjaa ja enologista stabiliteettia. Lajikkeista valikoitui funktionaalisimmiksi treixadura, albariño, loureira, godello, caiño longo, sousón ja brancellao. 9 hehtaarin tarhat tuottavat vuosittain 14 000 pulloa viiniä.


Kaikki heidän viininsä ovat luomu- ja biodynaamisin menetelmin tuotettuja ja monissa tuotteista käytetään tammen sijaan kastanjatynnyreitä vanhan gallialaisen tavan mukaisesti. Diego on kunnostanut hylättyjä, yli satavuotiaita Galicialaisia kanstanjatynnyreitä, jotka tuovat punaviineihin persoonallisen, kompleksisen aromimaailman. Cume do Avia on todistus unelmien ja peräksiantamattomuuden voimasta.

Tutustu tuottajan viineihin
Comments


bottom of page