top of page

Casal de Armán kaivoi esiin roomalaisten viinitarhat

Bodegas Casal de Armán on perustettu 90-luvun lopulla, mutta tilan omistava perhe on viinintekijäsuku jo neljännessä polvessa. González Vázquezin suku onkin tehnyt viiniä Ribeiron alueella Galiciassa 1800-luvulta lähtien. Etsiessään uutta sijaintia viininkasvatukselle,he löysivät Sábrego-pohjaisen ( hiekkapitoista, murtuvaa graniittia, jota esiintyy Ribeiron alueella) vanhan roomalaisaikaisen metsittyneen tarhan. Tarhan lähellä sijaitsi 1700-luvulta peräisin oleva raunio, jota he lähtivät kunnostamaan viinimöksi. Rakennusten ja tarhojen kunnostaminen vei perheeltä kahdeksan vuotta. Nykyään toinen rakennuksista toimii viinimönä ja toisessa on pieni maalaishotelli, ravintola ja viinikellari.


vines in a vineyard in ribeiro
Casal de Armánin viiniköynnöksiä

Casal de Armán on viime vuosina ostanut lisää vanhoja tarhoja, joita he parhaillaan kunnostavat. Työ on vaativaa ja aikaavievää, sillä rinteet ovat jyrkkiä ja vanhojen, roomalaisten rakentamien graniittiterassien päälle on ehtinyt kasvaa täysikasvuinen metsä. Paikalliset puhuvatkin tuottajasta nousevana tähtenä, joka pystyy saattamaan Galician viinejä maailmankartalle.

Vaikka perhe arvostaa luontoa ja entisöi historiallisia tarhoja ja rakennuksia laadukkaasti, käyttävät he viininteossa apuna modernia teknologiaa, kuten ruostumattomia terästankkeja ja lämpötilakontrollointia, parhaimman laadun aikaansaamiseksi.

Tiesitkö? DO Ribeiro ei ole vain Galician vanhin apellaatio-alue vaan yksi koko Espanjan vanhimmista. Sana ”ribeiro” tarkoittaa galician kielellä joenrantaa.Tutustu tuottajan viineihin
Comments


bottom of page